mandag 21. februar 2011

Kremet blåskjellsuppe

Enkel å lage, men med restaurantfølelse. Her har jeg lagt i ekstra fisk og hvite bønner for at det skal bli en real middag, som forrett kan du satse på blåskjell alene.
Ingredienser:
1 kg blåskjell
3 dl hvitvin
1/2 løkimage
1 fedd hvitløk
1 rød chili
bittelitt safran
1/3 l fløte
salt, pepper
hvite bønner
kokt torsk
Fremgangsmåte:
Kok opp vin og lik mengde vann i en romslig kjele med lokk. Hakk hvitløk, løk og chili, og ha det i kjelen sammen med blåskjellene.
Kok til skjellene har åpnet seg. Sil kokevæsken over i en blender. Du kan også bruke en foodprocessor, men blender gir jevnest suppe.
Plukk ut innmaten i skjellene og ha 2/3 av dem i blenderen, sammen med safran. Kjør det til en jevnest mulig suppe og ha det over i en kjele.
Hell i fløten og la det småkoke i omtrent 20 minutter, til du har passende suppekonsistens.
Fordel på tallerkener og topp med resten av skjellmaten, eventuelt mer fisk og for eksempel hvite bønner. Kokt fennikel er også veldig godt i suppen.
Kilde: Din Mat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar