torsdag 3. mars 2011

Mulligatawny Kyllingsuppe med karry og grønne epler

Av all mat du kan ta med deg når du skal på tur, er suppe blant det aller, aller ypperste. Du kan lage den for hånd hjemme, og i marka kan du gjerne lage den der og da.
image

Til 4 personer

Ingredienser:
  • 4 grønne epler skrelt uten kjerner
  • 2 gule løk skrelt
  • 2ss sterk madrasskarry
  • 4 ss mel
  • 7 dl kyllingkraft
  • 4 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • Saften av 1 sitron
  • 400g kyllingkjøtt i terninger
  • Smør til steking
Fremgangsmåte:
Hakk løk og eple og stek de på høy varme i smør i en stor kasserolle. Ha i karry og fres videre på høy varme til det nesten svir seg. Ha i mel og la det frese i ytterligere 2 minutter under omrøring.
Tilsett kyllingkraften og bland godt.
La suppen koke i 10 min. Kjør alt i food prosessor eller bruk stavmikser i kasserollen.
Kok alt opp igjen med fløte og la det koke i 10 min. ha i kyllingkjøttet og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med ris og bladpersille.
Kilde: Nrk/Ski-VM 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar