Ingredienser
- 3-4 kg blåskjell
- 1-2 løk
- 3-4 sjalottløk
- noen stilker persille
- ca 1 l fiskekraft, eventuelt kyllingkraft
- 1 stort glass hvitvin
- 1 ss mel
- 2 dl fløte
- laurbær
- timian
- 2 ss god karri
- 1 ss smør
- litt olje
Slik gjør du
Lag en karrisaus som følger: Hakk løken og la den surre med smør og olje i pannen. Karrien has i og brennes av under omrøring. Melet has i.Så spes det med fiske- eller kyllingkraft. Sausen kokes med timian og laurbær etter smak. Rund sausen av med fløte og la den bli gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og litt sukker.
Blåskjellene renses og kokes som "Moules marinières" med sjalottløk, persille og hvitvin. Kraften siles av og helles i karrisausen. Deretter helles det hele over blåskjellene.
Kilde: Nrk.no/mat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar