Rouille er en fransk saus som serveres som tilbehør til fisk og fiskesuppe. Og den er obligatorisk med når det serveres bouillabaisse.
Ha i eggeplommene og rør kraftig. Tilsett oljen litt etter litt og rør til konsistensen er som majones. Juster eventuelt med litt mer suppe hvis den er for tykk.
Sett rouillen på bordet i en bolle og la hver gjest får en skje eller to i suppen, alt etter smak og behag.
Kilde: Nrk.no/mat
Ingredienser
- 1 tykk brødskive av hvitt brød, uten skorpe
- 2 eggeplommer
- 6-8 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 4-5 ss fiskesuppe
- ca 1,5 dl olivenolje
- salt
Slik gjør du
Mykne brødet i fiskesuppen og rør godt med en klype salt, knust hvitløk og chili. Chilien skal være så godt som most (fjern frø og frøstol).Ha i eggeplommene og rør kraftig. Tilsett oljen litt etter litt og rør til konsistensen er som majones. Juster eventuelt med litt mer suppe hvis den er for tykk.
Sett rouillen på bordet i en bolle og la hver gjest får en skje eller to i suppen, alt etter smak og behag.
Kilde: Nrk.no/mat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar