torsdag 3. mars 2011

Asiatisk suppe med lime, sprø grønnsaker og scampi

Av all mat du kan ta med deg når du skal på tur, er suppe blant det aller, aller ypperste. Du kan lage den for hånd hjemme, og i marka kan du gjerne lage den der og da.image

Ingredienser:

  • 1 l kyllingkraft
  • 1 sitrongress
  • 100g ingefær skrelt og finhakket
  • Skall fra 1 appelsin (kun det gule ikke hvitt skall)
  • 6 fedd hvitløk skrelt og finhakket
  • 2 bokser kokosmelk
  • Saften av 2 lime
  • Fiskesaus
  • 2ss grønn currypaste evt, tom yampaste eller 2 ts. chilipaste
  • 1 gulrot
  • 3 vårløk
  • 200g champignon
  • 1 bt koreander

Fremgangsmåte:

Fres opp hvitløk, ingefær og sitrongress i litt olje.

Tilsett kyllingkraften og kok opp. Tilsett appelsinskall og currypaste og kok i 10 min. Tilsett deretter kokosmelken og jevn til ønsket konsistens, under omrøring med maizena utrørt i litt vann.

Juster smaken med fiskesaus, limesaft, og evt mer chillipaste.

Kutt vårløk, gulrot og champignon i biter og fres i olje.

Stek scampi i litt olje og bland med grønnsakene. Bland inn finhakket koreander.

Server rykende varm suppe med scampi og grønnsaker.

Kilde: Nrk/Ski-VM 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar