Av all mat du kan ta med deg når du skal på tur, er suppe blant det aller, aller ypperste. Du kan lage den for hånd hjemme, og i marka kan du gjerne lage den der og da.
Ingredienser:
- 1 l kyllingkraft
- 1 sitrongress
- 100g ingefær skrelt og finhakket
- Skall fra 1 appelsin (kun det gule ikke hvitt skall)
- 6 fedd hvitløk skrelt og finhakket
- 2 bokser kokosmelk
- Saften av 2 lime
- Fiskesaus
- 2ss grønn currypaste evt, tom yampaste eller 2 ts. chilipaste
- 1 gulrot
- 3 vårløk
- 200g champignon
- 1 bt koreander
Fremgangsmåte:
Fres opp hvitløk, ingefær og sitrongress i litt olje.
Tilsett kyllingkraften og kok opp. Tilsett appelsinskall og currypaste og kok i 10 min. Tilsett deretter kokosmelken og jevn til ønsket konsistens, under omrøring med maizena utrørt i litt vann.
Juster smaken med fiskesaus, limesaft, og evt mer chillipaste.
Kutt vårløk, gulrot og champignon i biter og fres i olje.
Stek scampi i litt olje og bland med grønnsakene. Bland inn finhakket koreander.
Server rykende varm suppe med scampi og grønnsaker.
Kilde: Nrk/Ski-VM 2011
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar