Sløy og vask en stor, kraftig berggylt. Rubb av det meste av skjellene.
Mykgjør smør og bland inn salt, pepper og urter. Hvis det er sommer og fint vær, bruker du engsyre, løvetann og rikelig løk. Legg dette inn i buken på fisken.
Pakk den inn i alger og bak den i folie i ovnen eller på grillen.
Rens fisken ved å trekke kjøttet av beina når du skal spise den. Det er enkelt, og på denne måten er ikke beina i berggylten noe problem lenger.
Kilde: Sjømat fra fjæra
Fiskesuppe
Berggylten kan brukes på mange måter. For meg er den en ypperlig suppefisk.
Restene etter at du har filetert berggylten. . . vel og merke uten gjeller og innvoller, koker du kraft på og bruker som basis for en tomatisert, fyldig fiskesuppe. Helt topp!
Kilde: Sjømat fra fjæra
Filetering av berggylt
Legg berggylten flatt på siden og skjær et snitt fra midt på ryggen og bak- og nedover mot gattet.
Når du har skåret deg inn mot rygg-beinet, vender du kniven bakover og skjærer mot sporden.
Gjør du dette på begge sider, så har du to fine, beinfrie stykker.
Dra skinnet av ved hjelp av kniven, og stykkene er klare.
Kilde: Sjømat fra fjæra
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar